Kategori: Fagbøger/lærebøger
Udvalg: DDV
Udgivelsesdato: 05-06
Pris: kr 880

Hvad er værdien af vedligehold?

Bogen Value Driven Maintenance er udarbejdet af de hollandske forfattere og økonomer, Mark Haarmann og Guy Delahay fra firmaet Mainnovation.
Ingen vil benægte, at vedligehold er vigtigt. Uden det rette vedligehold, ville drift af udstyr og sikkerhed være i alvorlig fare. Men alt for ofte betragtes og styres teknisk afdeling som et omkostningscenter i virksomheden. Hovedårsagen hertil er, at vedligeholdschefen ikke taler det samme sprog som fabriksledelse og bestyrelse, og det betyder i dette tilfælde økonomisk værditilvækst og aktieværdi.

Dette er den grundlæggende årsag til, at Value Driven Maintenance metoden blev udviklet. 

Metoden bygger på at skabe bro mellem vedligeholdschefens traditionelle teknologiske tankegang og økonomernes ledelsesmetode gennem værdistrømmene i virksomheden.

VDM giver anvisning på, hvorledes værdistrømmen, der generes gennem vedligehold, bliver identificeret og hvorledes vedligeholdsorganisationen bliver struktureret til til at beskrive denne værditilvækst. 

Tilsvarende RCM, TPM og RBI bygger VDM på cases fra det virkelige liv og tager ikke på nogen måde afstand til disse metoder, men anvender dem i stedet i den rette kontekst - økonomisk tilvækst gennem værdistrømme.

Den kan købes ved DDV ddv@ddv.org.