Årskonferencen 2015

Danmark kan ikke undvære produktionsarbejdspladser.

 

Krisen har gjort danske virksomheder mere produktive. Fremover bliver udfordringen at øge produktiviteten i servicesektoren og den offentlige sektor for at frigøre arbejdskraft til industrien.

 

Industrien har ikke generelt problemer med produktivitet, men det har de indenlandske servicevirksomheder og det har i særdeleshed den offentlige sektor. Sådan lød det uden omsvøb fra Agnete Raaschou-Nielsen på DDV’s årskonference 2. juni, der som overskrift havde spørgsmålet: Er der industriarbejdspladser i Danmark om ti år?

 

Peter Mogensen var enig i, at der er mange faktorer som spiller ind på muligheden for at bevare danske industriarbejdspladser.»Der er ingen Silver Bullit som magisk løser problemerne – men mange faktorer som bestemmer antallet af industriarbejdspladser i Danmark.

 

Carl Holst ser som formand for Syddansk Vækstforum også en stor udfordring i at skaffe tilstrækkelig med kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne.»Jeg har besøgt virksomheder, som her og nu mangler arbejdskraft og kunne ansætte adskillige medarbejdere, hvis de kunne finde kvalificerede folk. Vi har i mange år satset helt forkert på at få flest mulig unge i gymnasiet og har svigtet erhvervsuddannelserne. Resultatet er i dag en mangel på faglærte.

Share this post