Nyt liv i uddannelsesnetværk på uddannelseskonferensen

I forbindelse med uddannelseskonferencen den 27. august i auditoriet på Center for Drift og Vedligehold i Fredericia startede dagen med overrækkelse af diplomer til Karsten Nielsen fra Coloplast A/S og Jesper Pedersen fra Siemens Wind Power A/S som nu kan tilskrive sig titlen "Europæisk Vedligeholdsekspert". DDV ønsker tillykke.

 

Uddannelseskonferencen, som var planlagt af Svend Aage West, havde slutmålet at få gang i uddannelsesnetværket igen, for af den vej at sætte mere focus på efteruddannelse indenfor vedligehold.

Der var bl.a. et spændende indlæg (Kristian Petersen) omkring et PHD projekt ved Vattenfall i Esbjerg, som var et forskningsprojekt omkring vedligeholdelsesomkostninger på vindmølleprojekter.

I forbindelse med konferencen, var Tom Swantesson (TSMC) og fortælle om hans måde at forberede eller gøre hans kursister klar til den Europæiske Certificerings eksamen.

Fra CDV deltog Lars Jenry og fortalte om muligheden for Certificering igennem Diplomuddannelsen i vedligehold.

Finn Falkenberg fortalte om kompetenceafdækningssystemet Valid Maint, som kan anvendes til at kompetenceafklare medarbejderes viden inden for vedligehold.

Lektor Lars Jenry Petersen fortalte om hans studie på Manchester University, hvor han er ved at læse en Master i vedligehold. Der var dels noget om hvordan det i praksis er planlagt, samt hvem der studerer på et sådan studie.

Svend Aage West fortalte om, hvordan udviklingen af de forskellige vedligeholdelses uddannelser var blevet udviklet igennem tiden, og hvordan de forskellige niveauer i uddannelsesverden hænger sammen.

Til sidst på konferencen blev der diskuteret, hvordan vi i DDV kommer videre med uddannelserne inden for vores felt, og hvordan kendskabet til uddannelser indenfor vedligehold bliver udbredt mere. Der kom mange gode bud, men det blev også aftalt, at det var det nye netværk som skulle tage ideerne op.

Som formand til netværket blev Lars Jenry valgt, og han vil i nærmeste fremtid forsøge at samle et netværk, samt ideer til at gøre vedligeholdelsesuddannelser mere synlige/attraktive for industrien og det offentlige.

Share this post