Netværket NAKV og P er nu i gang

En ny netværksgruppe i DDV er nu etableret. Onsdag d. 10. mødtes de interesserede i netværksgruppen for benchmarking, og startede officielt netværksgruppen.

 

Fra flere af netværkets deltagere blev der udtrykt et ønske om, at fokus blev på praktisk anvendelse af netværkets resultater. Det blev også afspejlet i netværkets mission og vision.

 

Ved siden af de mere administrative formelle aktiviteter besluttede gruppen at arbejde med 2 – 3 indikatorer for vedligehold og tilgængelighed. deltagerne gennemgik et antal nøgletal og aftalte, at de vil arbejde med at samle nøgletal til indikatorerne frem til netværksgruppens næste møde. Her vil deltagerne gennemgå resultaterne og diskutere forskelle og vanskelligheder samt ikke mindst hvordan man kan bruge de udvalgte nøgletal til at forbedre vedligehold og tilgængelighed. Netværksgruppen valgte at arbejde videre med:

 

  • Antal jobs eller arbejdstimer per objekt (system – overordnet niveau)
  • VH omkostninger per leveret/produceret enhed, eller timer per behandlet/produceret ton. EN 15341,Indikator E3
  • Omkostninger til afhjælpende vedligehold EN 15341,Indikator E15, eller SMRP Metrics 5.1.1
  • Timer til afhjælpende vedligehold EN 15341,Indikator O16
  • VH tid i forhold til tilgængelig tid EN 15341,Indikator T1

 

De andre hede emner på netværksgruppemødet var metoder til kritikalitetssortering og vedligeholdsplanlægning. Kritikalitetssortering af anlæg er en god metode til at reducere vedligeholdsomkostninger og fokusere vedligeholdsindsatsen.

 

Netværksgruppedeltagerne diskuterede også gruppens navn, og endte på en arbejdstitel for netværksgruppen: ”Netværket for anvendelse af KPIer i vedligehold og produktionseffektivitet” – Forkortet NAKV og P!!

 

Næste netværksmøde afholdes hos DAKA i Løsning d. 25. november. Der er fortsat plads i NAKP og V til andre af DDVs medlemmer, der ønsker at udvikle vedligehold og produktionseffektivitet.

 

Share this post