LED-løsning genbruger armaturer

Dennis Albertsen, Fischer Lighting, under det prisvindende LED-armatur. Foto: Anders Brohus.

 

LED-systemet SPORT ReThinKit fra Fischer Lighting genbruger eksisterende armaturer og er blevet kåret til årets produkt af et enigt dommerpanel blandt fem nominerede nyheder.

Med den nye LED-løsning SPORT ReThinKit fra Fischer Lighting genbruges de eksisterende armaturer, når gamle lysstofrør skiftes ud med LED. Denne energibesparende og miljørigtige nytænkning er blevet kåret til Årets Nyhed på HI’s brancheudstilling Idræt, Kultur og Fritid.
»Ved konventionelle løsninger pilles hele armaturet ned og et nyt sættes op, når man skifter til LED. Det smarte ved SPORT ReThinKit er, at man sparer en hel del på materialet ved at genbruge selve grundarmaturet,« forklarer Dennis Albertsen, salgschef i Fischer Lighting og uddyber:
»Ofte fejler de eksisterende armaturet intet, og ved at genbruge dem og kun udskifte den forældede teknologi kan vi installere en fremtidssikret og intelligent løsning til en attraktiv pris.«

Enige dommere
Sport ReThinKit optimerer en eksisterende løsning i et marked, hvor udviklingen går enormt hurtigt, og produktet er relevant for blandt andet sportsanlæg, idrætshaller og svømmebade. Oveni fordelene ved genbrug af armaturerne giver LED-teknologien energibesparelser og mindre krav til vedligehold.
Fischer Lighting har blandt andet stået for renovering af lyset i Kongeåhallen i Kolding, i flere haller i Rødovre Kommune og på Københavns Universitet samt i Skive Kommune. Her er kommunens mål at blive CO2-neutral inden 2029, og derfor blev en række sportshaller gennemgået, og lyset i Ørslevkloster Hallen blev renoveret med Fischer Lightings moduler.
»Vi har stort fokus på at skabe energibesparelser og på miljøet, og derfor tiltalte det os, at vi kunne genbruge vores eksisterende armaturer,« siger Alexander Laumann fra Energiservice i Skive Kommune.