Hver tiende ansøgning var unødvendig

Du kan spare tid og besvær, hvis du tjekker, om ansøgningen er nødvendig, før du søger om autorisation eller om godkendelse som fagligt ansvarlig.

156 gange i 2016 måtte Sikkerhedsstyrelsen betale et gebyr tilbage for en ansøgning om at blive godkendt som fagligt ansvarlig eller om autorisation, fordi ansøgningen ikke havde været nødvendig. Det var mere end hver tiende ansøgning, der var overflødig, fordi ansøgeren allerede havde en godkendelse eller autorisation, der dækkede det samme område, oplyser kundeservicekoordinator Anitta Mikkelsen.

Mange af de fejlagtige ansøgninger skyldes, at en fagligt ansvarlig skifter job og tror, at der skal søges godkendelse igen. Det er ikke nødvendigt, for godkendelsen dækker personens kompetencer på et bestemt fagområde og er uafhængig af, hvor personen er ansat.

»Der er kun grund til at søge igen, hvis man vil godkendes på et nyt fagområde, fx efter at man har taget endnu en uddannelse,« siger Anitta Mikkelsen.

Der kommer også nogle ansøgninger fra virksomheder om at få autorisation, selv om de allerede har en autorisation. Her gælder det samme - at man kun skal søge ny autorisation, hvis det er på et nyt fagområde eller hvis autorisationen skal dække bredere end den, virksomheden allerede har.

»Det kan fx være, hvis virksomheden er autoriseret inden for solcelleområdet og gerne vil have en fuld el-autorisation,« nævner Anitta Mikkelsen.

Hun understreger, at gebyret betales tilbage, hvis der er ansøgt unødvendigt.
»Men både ansøgerne og vi i Sikkerhedsstyrelsen bruger tid på ansøgninger, der ikke behøvede at være sendt,« siger hun.

Share this post