Bachelorprojekt om forandringsledelse og vedligehold hædret

Maskinmester Kim Rude Holm med formand Per Jørgensen, Maskinmestrenes Forening.

Når omstillingen til forebyggende vedligehold også handler om mennesker. Kim Rude Holm vandt 2. præmien i konkurrencen om det bedste bachelorprojekt på maskinmesteruddannelsen i 2016.
 
Opbygningen af et vedligeholdssystem handler i høj grad om at få mennesker med på omstillingen. Det måtte Kim Rude Holm fra Aarhus Maskinmesterskole erkende i løbet af sit bachelorprojekt.

»Det, der er den største udfordring, er at også få medarbejderne med på ideen. Det her arbejde med mennesker, hvor man går ind og siger, at nu skal jeg have indført en forandring, men hvordan påvirker den interessenterne i selve min forandringsproces, har været rigtigt spændende,« siger Kim Rude Holm.

Onsdag 8. marts fik han overrakt prisen for året næstbedste bachelorprojekt for maskinmesterstuderende på Maskinmestrenes Forenings generalforsamling. Kim Rude Holm er oprindeligt uddannet landbrugsmaskinmekaniker, og i sit projekt har han udviklet et vedligeholdsprogram til virksomheden Samson-Agro A/S i Viborg.

»Til at begynde med var projektet bare at få vendt afhjælpende vedligehold til forebyggende vedligehold, men mit projekt endte med at blive mere managementorienteret med vedligeholdelsesledelse og change management, som næsten står for to tredjedele af projektet,« siger Kim Rude Holm.
 
Vedligehold af laserskærer
Dommerne lægger vægt på, at projektet er teknisk og metodisk velgennemført og at projektrapporten er velskrevet, velstruktureret og på et meget fint teknisk niveau.
 
"Projektrapporten belyser de tekniske, økonomiske og menneskelige aspekter ved implementeringen af et vedligeholdssystem i forbindelse med en større laserskæremaskine. Det forventes, at systemet vil give virksomheden et værktøj, der vil kunne anvendes med større udbytte - ikke kun økonomisk, men også for medarbejderne i forhold til reduceret arbejdsbyde samt stressniveau i hverdagen," lyder det i bedømmelsen.

Samson-Agro A/S har taknemmeligt taget imod Kim Rude Holms ideer, og han selv var taknemmelig for hæderen fra Maskinmestrenes Forening.
»Det er jo en kæmpe ære, når man egentlig bare har en erhvervsuddannelse og så fik mod på at læse videre, at få denne her anerkendelse,« siger Kim Rude Holm.
 
Forståelse for interessenter
Bedømmelseskomiteen bestod af lektor Marie Lützen, Syddansk Universitet, Senior Control Engineer Peter Fogh Odgaard, Goldwind, og direktør Ole Pyndt Hansen fra Wärtsilä Services Schweiz. Udvalget udtaler, at projektet på fin vis kombinerer viden om vedligehold, motivationsteori og forståelse for de forskellige interessenters rolle i forbindelse med en forandringsproces. Rapporten viser således, hvor kompleks indførelsen af forebyggende vedligehold kan være.
 
»Da jeg gik ind til at starte med at læse til maskinmester, tænkte jeg, at jeg vil noget mere, men jeg havde ikke forventet, at jeg skulle have sådan en anerkendelse fra Maskinmestrenes Forening,« siger Kim Rude Holm.

Share this post